Göteborg 25-28 juni 2020

DobbyCon 2020s logga

FAQ

Hur blir det med DobbyCon i och med det nya coronaviruset?
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Blir det aktuellt att ställa in kommer det givetvis gå att få pengarna tillbaka, men än så länge hoppas vi att vi kan köra på som vanligt!
När öppnar och stänger anmälan?
Anmälan öppnar den 7 mars.
Vilka arrangerar DobbyCon?
Kulturföreningen Swish, som bland annat arrangerat Quibbler 2019 och Flipendo 2018. Du kan läsa lite om oss arrangörer här!
Vad kostar det?
En biljett kostar 325 kr. Du kan läsa mer om anmälan här!
Finns det någon åldersgräns?
Konventet är för ungdomar från 13 år och uppåt. Du behöver ha fyllt 13 år senast 28 juni 2020 för att få komma på DobbyCon. Det finns ingen övre åldersgräns, men de flesta av deltagarna kommer troligtvis vara mellan 13 och 25 år.
Vilka dagar och tider gäller?
Konventet pågår från 25 till 28 juni 2020. Exakta tider kommer i ett mejl till alla anmälda deltagare. Titta i skräpposten om du tror att du missat något mejl!
Jag har anmält mig och undrar när det kommer mer information!
De kommande månaderna kommer vi att skicka ut flera informationsmejl. Se till att titta i din skräppost då och då så att du inte missar något! Vi kommer även skriva på våra sociala medier när mejl har skickats ut, så håll koll där!
Vad har ni för regler och villkor?
Våra regler och villkor hittar du här!
Är konventet tillgängligt?
Lokalerna har hiss, ramper samt tillgängliga toaletter. Vi anstränger oss för att göra alla aktiviteter så tillgängliga som vi bara kan. Undrar du något om tillgängligheten är det bara att maila oss på info@dobbycon.se eller fylla i formuläret på Kontakt-sidan. Vi kommer försöka erbjuda ledsagning för de deltagare som behöver det – maila oss så löser vi det! Om du har några särskilda tillgänglighetsbehov får du gärna fylla i det i "Övrigt"-rutan i anmälan.
Kan jag hjälpa till under konventet?
Utan funktionärer, inget konvent! Funktionärsanmälan öppnar 8 mars. Blir du antagen som funktionär kommer du få gå gratis på konventet. Vi kan inte garantera att alla som vill blir funktionärer, så om du vill ha en säker plats på konventet är det viktigt att du anmäler dig som deltagare också. Blir du sedan funktionär kommer du förstås få tillbaka deltagaravgiften.
Jag har inte råd med en biljett, vad kan jag göra?
Ett alternativ är att anmäla sig som funktionär. Blir du funktionär får du reducerat pris. Annars kan du alltid mejla oss så ser vi om vi kan lösa det!
Jag är/har en orolig förälder! Vad ska jag göra?
Om ni har några frågor är det bara att kontakta oss på info@dobbycon.se eller fylla i formuläret på Kontakt-sidan. Ni får tag i oss på mejl både innan och under DobbyCon. Anmälda deltagare kommer även få våra mobilnummer på mejl, så det är bara att ringa om ni undrar något. Inga frågor är för dumma! Under själva konventet kommer vi ha en tid på kvällen då alla ska vara i lokalen. Då kommer vi ha upprop och se till att alla är på plats. Det finns hela tiden vuxna i lokalen och på nätterna kommer alltid några funktionärer (nattvakter) vara vakna. Då deltagare behöver ta eget ansvar över alla måltider utom frukost är det viktigt att ditt barn klarar av det. Om det blir något problem kontaktar vi givetvis dig som förälder.
Hur sover man?
Du behöver ta med dig till exempel luftmadrass och sovsäck, så att du kan sova bekvämt på golvet. Vi har några olika sovsalar, där många deltagare sover i samma rum.
Hur funkar det med måltider?
Frukost ingår. Resten av måltiderna har deltagarna själva ansvar över.
Jag är allergisk/vegan/äter inte vissa saker av religiösa skäl. Kan ni ordna specialkost till frukosten?
Givetvis fixar vi det! I anmälan kommer alla få fylla i vad de inte kan äta.
Får man ha med sig nötter?
Nej! För allas säkerhet har vi totalförbud mot nötter. Produkter med "spår av nötter" är tillåtet, men se till att det verkligen bara är spår av nötter.
Får man använda hårspray, nagellack och parfym?
För allergikers skull är det inte tillåtet att måla naglarna eller spraya hårspray/parfym/deo inne i lokalen. Det är förstås okej att göra det utomhus. Se till att inte ha för stark parfym på dig. Undvik spraydeo (om du inte älskar att ta på dig deo utomhus).
Vad är wizardrock?
Wizardrock är en musikgenre med musik inspirerad av Harry Potter-världen. Kända wizardrockband internationellt är till exempel Harry and the Potters, The Moaning Myrtles och Draco and the Malfoys. Sverige har en aktiv wizardrockscen med många band, och under DobbyCon kommer ni att få höra några av dem!
Hur spelar man quidditch?
Vi kommer spela quidditch med regler inspirerade av Uppsala Slug Clubs regler. Det är alltså inte samma quidditchregler som de internationella reglerna. Självklart kommer reglerna förklaras innan vi spelar! Alla som vill kommer få vara med och spela.
Vad är F.I.S.A?
Föreningen för Ideellt Stöd åt Alferna startades 1994 av Hermione Granger. Efter husalfernas befrielse fortsätter klubben att kämpa för husalfers rättigheter.
Vad är paddkören?
Vad är INTE paddkören?
Heter det spottkulor eller gobstenar på svenska?
Vi tycker personligen att man kan använda både och!
...är inte Dobby död?
SÄG INTE SÅ! Vad menar du ens? Varför skulle Dobby vara död?
Facebooks logga Instagrams logga Twitters logga